Hondvriendelijke camping in Drenthe

Kamperen met uw hond op Camping ’t Witte Zand

Uw hond mee naar de camping? Kom dan kamperen op hondvriendelijke Camping ’t Witte Zand. U loopt namelijk direct vanaf de camping de bossen in, voor uren wandelplezier met uw hond. In de directe omgeving van de camping zijn diverse losloopgebieden. Uitgewandeld? Dan wil uw hond vast wel even afkoelen in de zwemvijver op ons eigen terrein.
Geniet samen met uw hond van de rust en de gezelligheid op de camping en de vele mogelijkheden in de omgeving!

Lees meer over de camping en bekijk ook onze faciliteiten speciaal voor honden.

Direct vanaf de camping met uw hond het bos in

De camping grenst direct aan natuurgebieden Mepperdennen en De Palms. In bosgebied de Mepperdennen, meer dan 40 hectare groot, mag uw hond vrijuit loslopen

In De Palms is het prachtig wandelen door het meer dan 100 jaar oude jeneverbesstruweel. Uw hond mag hier aangelijnd mee in het gedeelte van het bosgebied waar de schapen niet lopen, dit wordt duidelijk aangegeven.

Bos en water: veel hondenplezier!

Ook in Boswachterij Gees (5 km) zijn honden welkom. Het gebied bestaat uit bos, heidevelden en vennetjes. De heide wordt begraasd, dus hier moeten honden het hele jaar door aan de lijn. Er zijn in de boswachterij twee losloopgebieden. Het grootste losloopgebied bevindt zich ten zuiden van de Mepperstraat en ten oosten van ’t Hooge Loo. Het vennetje met de naam “Visvijver” ligt bovenin het grote losloopgebied (vlakbij de Mepperstraat). Honden kunnen hier op meerdere plaatsen het water in om te genieten van een frisse duik.

Sleenerzand

In het nabijgelegen (10 km) natuurgebied Sleenerzand  zijn honden welkom, mits aangelijnd. Het zuidelijke en noord-oostelijke deel van het Sleenerzand zijn honden losloopgebieden. Er zijn door Staatsbosbeheer verschillende mooie wandelingen uitgezet, die u ook met uw hond kunt maken.

Leuke en goede vakantie hier gehad met onze twee honden. Ideale camping voor hondenmensen.

Guus Krähe, 07-08-2020 via Zoover

Mooie grote afgebakende plekken en een veldje voor als je met kleine kinderen bent rond een speeltuintje. Eigenaren zeer vriendelijk en er waren grote bakken water voor de honden neer gezet om af te koelen tijdens de hete dagen.

21-8-2019 via Zoover

Wil je een zeer ruime plek, een verblijf met je hondjes, een zeer vriendelijk ontvangst, goed en schoon sanitair, rust, een mooie omgeving, bossen en heide om te wandelen, en nog veel meer…….dan moet je zeker naar ‘t Witte zand gaan!

Harmen, 27-4-2019 via Zoover

Wij hebben de camping als hondeneigenaar als prettig ervaren. De hond ook! Aangrenzend aan het bos waar de hond los kon lopen. Een waterpoel om in de zwemmen en vooral een omheind speelveld. Wat wil je nog meer op een rustige camping. Af en toe een blaf vaneen hond is niet vreemd, maar als hondeneigenaar kunnen we dat hebben.

Tine Hagedoorn, 24-06-2020 via Zoover

Niet te grote camping, rustig, erg hondvriendelijk, prachtig dorp, mooie omgeving, kortom dit was de tweede keer dat we er waren, we hebben hier wederom genoten en komen zeker nog eens terug. Ook dankzij Jans en zijn vrouw die indien nodig altijd klaar staan.

P. Wildenberg, 19-8-2019 via Zoover

Prachtige rustige camping. Mooie ruime plekken en ideaal met een hond. Zo achter de camping af en je staat heerlijk in een bos. Camping eigenaar altijd vrolijk. Sanitair is mooi schoon. Goede eetgelegenheid op loopafstand. Leuk speeltuintje voor op het veld.

Walda, 17-8-2018 via Zoover

Uw hondenvakantie boeken

Om het voor iedereen leuk en veilig te houden gelden er enkele regels op onze camping:

  • U bent van harte welkom met 1 of 2 honden per kampeerplaats (meer honden alleen in overleg / op aanvraag). Vechthonden kunnen wij helaas niet toestaan.
  • Wij vragen u uw hond aangelijnd te houden op de camping.
  • Uw hond dient goed te luisteren en goed gesocialiseerd te zijn.
  • Het is toegestaan om een verplaatsbare omheining rond uw kampeerplaats te plaatsen, zodat u bij uw tent of caravan uw hond(en) los kunt laten lopen. U kunt deze ook bij ons huren (indien beschikbaar) voor € 4,00 per nacht.
  • U betaalt in 2023 een toeslag van € 4,00 per nacht per hond voor een verblijf op onze camping.
  • Wij verstrekken gratis hondenpoep zakjes, zodat u de uitwerpselen van uw hond op kunt ruimen, zowel op de camping als in het dorp (dan blijft het netjes).
Boek nu uw kampeervakantie met hond