Hondvriendelijke camping in Drenthe

Kamperen met uw hond op Camping ‘t Witte Zand

Uw hond mee naar de camping? Kom dan kamperen op hondvriendelijke Camping ‘t Witte Zand. U loopt namelijk direct vanaf de camping de bossen in, voor uren wandelplezier met uw hond. In de directe omgeving van de camping zijn diverse losloopgebieden en is zelfs zwemwater voor honden te vinden. Uitgewandeld? Geniet dan van de rust en de gezelligheid op de camping en de vele mogelijkheden in de omgeving!

Lees meer over de camping

Direct vanaf de camping met uw hond het bos in

De camping grenst direct aan natuurgebieden Mepperdennen en De Palms. In bosgebied de Mepperdennen, meer dan 40 hectare groot, mag uw hond vrijuit loslopen. Op ca. 250 meter van de camping ligt een zwemplas waar ook u hond zich uit mag leven in het water!

In De Palms is het prachtig wandelen door het meer dan 100 jaar oude jeneverbesstruweel. Uw hond mag hier aangelijnd mee in het gedeelte van het bosgebied waar de schapen niet lopen, dit wordt duidelijk aangegeven.

Bos en water: veel hondenplezier!

Ook in Boswachterij Gees (5 km) zijn honden welkom. Het gebied bestaat uit bos, heidevelden en vennetjes. De heide wordt begraasd, dus hier moeten honden het hele jaar door aan de lijn. Er zijn in de boswachterij twee losloopgebieden. Het grootste losloopgebied bevindt zich ten zuiden van de Mepperstraat en ten oosten van ‘t Hooge Loo. Het vennetje met de naam “Visvijver” ligt bovenin het grote losloopgebied (vlakbij de Mepperstraat). Honden kunnen hier op meerdere plaatsen het water in om te genieten van een frisse duik.

Tip: Op de camping hebben wij een gratis hondenwasplaats, hier kunt u uw hond(en) na het ravotten in het bos of het meertje desgewenst weer schoonwassen.

Sleenerzand

In het nabijgelegen (10 km) natuurgebied Sleenerzand  zijn honden welkom, mits aangelijnd. Het zuidelijke en noord-oostelijke deel van het Sleenerzand zijn honden losloopgebieden. Er zijn door Staatsbosbeheer verschillende mooie wandelingen uitgezet, die u ook met uw hond kunt maken.

Wil je een zeer ruime plek, een verblijf met je hondjes, een zeer vriendelijk ontvangst, goed en schoon sanitair, rust, een mooie omgeving, bossen en heide om te wandelen, en nog veel meer…….dan moet je zeker naar ‘t Witte zand gaan!

Harmen, 27-4-2019 via Zoover

Prachtige rustige camping. Mooie ruime plekken en ideaal met een hond. Zo achter de camping af en je staat heerlijk in een bos. Camping eigenaar altijd vrolijk. Sanitair is mooi schoon. Goede eetgelegenheid op loopafstand. Leuk speeltuintje voor op het veld.

Walda, 17-8-2018 via Zoover

Uw hondenvakantie boeken

Om het voor iedereen leuk en veilig te houden gelden er enkele regels op onze camping:

  • U bent van harte welkom met 1 of 2 honden per kampeerplaats (meer honden alleen in overleg / op aanvraag). Vechthonden kunnen wij helaas niet toestaan.
  • Wij vragen u uw hond aangelijnd te houden op de camping.
  • Uw hond dient goed te luisteren en goed gesocialiseerd te zijn.
  • Het is toegestaan om een verplaatsbare omheining rond uw kampeerplaats te plaatsen, zodat u bij uw tent of caravan uw hond(en) los kunt laten lopen. U kunt deze ook bij ons huren (indien beschikbaar) voor € 3,00 per nacht. Indien u 14 nachten of langer verblijft is de omheining gratis.
  • U betaalt in 2019 een toeslag van € 3,00 per nacht per hond voor een verblijf op onze camping.
  • Wij verstrekken gratis hondenzakjes, zodat u de uitwerpselen van uw hond op kunt ruimen, zowel op de camping als in het dorp (dan blijft het netjes).
Boek nu uw kampeervakantie met hond