Genieten van natuur en cultuur rond Meppen

Houdt u er van om in uw vakantie of weekendje weg er op uit trekken en de nieuwe omgeving ontdekken? Genieten van natuur en cultuur? De omgeving van Meppen heeft het allemaal! Ontdek hieronder de mogelijkheden.

Natuurgebieden

Vanaf ‘t Witte Zand loopt u zo de Mepperdennen (boswachterij) en De Palms in. De Palms is een heideterrein met bijzonder mooie jeneverbesstruwelen. ‘Palmbossies’  zeggen we ‘op z’n Drents’. U kunt hier op elk moment van het jaar eindeloos wandelen en fietsen, genietend van de rust, de ruimte en prachtige variaties in flora en fauna.

Met de huifkar

Wilt u deze omgeving eens op een andere manier verkennen, ga dan eens mee met onze huifkar. Wij laten u op deze unieke wijze de mooie natuurgebieden en de dorpjes in de omgeving van het ‘t Witte Zand zien.

 

Leuke dorpen en bezienswaardigheden

De dorpjes en de grotere plaatsen rondom Meppen  bieden u een variatie aan recreatieve en culturele mogelijkheden. Een dagje gezellig winkelen in Emmen, Coevorden, Hoogeveen of Assen. Of bezoek een van de musea in de omgeving. Het Van Gogh Huis in Nieuw Amsterdam bevindt zich bijvoorbeeld op 16 km afstand.

De TT van Assen is elk jaar het laatste weekend van Juni, ook een bijzonder evenement om eens te bezoeken.

Golfliefhebber? Golfclub De Gelpenberg bevindt zich op 4,8 km van onze locatie.

 

Boek nu

Te paard

Wat is er mooier dan met uw eigen paard of pony genieten in de vrije natuur. Dwalen door de bossen, langs vennen en heidevelden. Genieten van de rustige omgeving en het afwisselende landschap. Vanaf ’t Witte Zand rijd u zo het bos in!

Lees meer over een vakantie met uw eigen paard.

Tip: Drentse Fiets4daagse

Jaarlijks wordt de Drentse Fiets4Daagse gehouden. In 2023 is dat van 25 t/m 28 juli.

Wij liggen zeer gunstig voor de startplaatsen Emmen, Dalen en Westerbork. Vanaf deze plaatsen kunt u dagelijks 30, 40 en 60 kilometer fietsen. U mag elke dag vanaf dezelfde locatie starten, maar u kunt hier ook in variëren!

Lees meer over de Drentse Fiets4Daagse.